Vad kostar det att anlita en flyttfirma i Borås?

Vad kostar det att anlita en flyttfirma i Borås?

Vi kommer genom följande stycken svara på frågor relaterat till flytthjälp, ROT-avdraget och omkostnader.

Givetvis varierar priset beroende på vilken flyttfirma du väljer att anlita i Västra Götalands län. Det finns dock andra faktorer som gör att priset varierar. Några av dessa faktorer är, hur mycket som ska flyttas, distansen mellan lägenheterna, vart i Västra Götaland du bor, hur lång tid det tar att utföra flytten och fastighetstypen du ska flytta från och till. Vi på Flytthjälp Borås kan inte skriva ett exakt pris för din kommande flytthjälp, men nedan är saker att ta konsideration till som kommer att influera priset vid en flytthjälp i Västra Götalands län. Vi är dock väldigt konkurrenskraftiga på pris. 

Faktorer som påverkar priset för din flytthjälp i Borås

1. Förberedelser till din flytthjälp

Flytten blir billigare om du förbereder med färdigställda kartonger vid ingången av din bostad. Detta är något som effektiviserar arbetet för våra flyttare vilket gör att jobbet blir klart snabbare och kostar dig mindre pengar. Det är dock viktigt att paketera era gods säkert och tryggt med riktigt bra flyttkartonger.

2. Packning & emballage

Vi rekommenderar privatpersoner att vi som flyttfirma sköter packningen av bohaget för att säkert transportera godset till ditt nya hem. Kostnaden för flytthjälpen ökar givetvis vid packning och emballering men något som rekommenderas.

4. Distansen mellan gamla och nya bostaden

Distansen mellan bostäderna är givetvis en kostnad som läggs på i priset vid flytthjälp i Västra Götalands län. Det kostar Flyttföretagen i Borås bensin, anställdas löner och andra avgifter. Något att tänka på är att om flytten sker i rusningstrafik så kan det dra ut på tiden och vid en timbetalning kosta mer.

5. Personer som bär

Vid flytthjälp i Borås så går det med största sannolikhet snabbare desto fler personer som hjälper till med flytten. Tänk på att varje person ska ha en betalat för sitt arbete och det reflekterar givetvis i priset.

6. Flyttkartonger

När du ska anlita en flyttfirma i Västra Götalands län så rekommenderar vi verkligen dig att ha riktigt bra flyttkartonger. En tumregel vi brukar använda oss av i branschen är att räkna med ungefär en flyttkartong per kvadratmeter. Antalet flyttkartonger du behöver till din bostad är svårt att säga men här kommer en bra mall: 

  •  4 rum och kök på 100 kvm blir ungefär 80 - 100 flyttkartonger 
  • 3 rum och kök på 80 kvm blir ungefär 70 - 80 flyttkartonger 
  • 2 rum och kök på 50 kvm blir ungefär 45 - 50 flyttkartonger


7. Planera din flytt

När du väljer tidpunkt och datum för din flytthjälp i Borås så tänk på att även flyttbilar får köa om det är mycket trafik på vägarna. Skulle du möjligtvis ha ett timpris så kan mycket trafik göra din flytt betydligt dyrare. Många av våra anslutna företag rekommenderar därför fast pris till de flesta kunder. Distansen dina saker behöver transporteras kommer också ha betydelse för slutpriset för din flytt.

8. Behöver du flyttstädning?

Våra anslutna företag utför även flyttstädning i samband med din flytt. Detta är ett populärt komplement för att bli klar och slutföra flytten. Ofta erbjuder de bra priser när man kombinerar både flytthjälpen och städningen. 

Fast pris eller per timme vid din flytthjälp i Borås

Det finns många olika tillvägagångsätt vid flytthjälp i Borås. Du kan antingen välja mellan fastpris eller pris per timme. Våra anslutna företag brukar erbjuda kunden bägge alternativen och förklara för och nackdelar med båda. De flesta kunder tycker det är skönt att veta i förväg veta hur mycket den totala summan kommer bli för flytthjälpen vilket är fullt försåtligt. Du kan få upp till 5 kostnadsförslag för din flytt i Västra Götalands län direkt via formuläret på hemsidan, kostnadsfritt.

Hur fungerar RUT-avdraget vid flytthjälp i Borås?

Något som är viktigt att tänka på innan du anlitar en flyttfirma i Västra Götalands län så är det viktigt att du har betalat tillräckligt med skatt under inkomståret. Detta avgör om du blir beviljad RUT-avdraget eller inte. Läs mer om RUT-avdraget vid flytthjälp.