Villkor för att få rutavdrag vid Flytthjälp i Borås

Hur fungerar RUT-avdraget när man anlitar en flyttfirma i Borås?

Får jag använda RUT-avdraget vid en inhyrning av flyttfirma i Borås? Hur fungerar RUT-avdraget? Får jag använda RUT-avdraget till min lägenhetsflytt? Vilka är kraven när jag använder RUT-avdraget? Är det några unika regler i Västra Götalands län vid användning av RUT-avdraget?

Dessa typer av frågor är det många fastighetsägare som fungerar kring inför användning av RUT-avdraget. Du kan slappna av. Vi kommer genom den här guiden beskriva vilka regler och krav bostadsägaren och flyttföretaget har vid användning av RUT-avdraget. Vi försöker enkelt och tydligt beskriva hur mycket RUT-avdrag du får använda och vad som egentligen är avdragsgillt vid flytten.

Vad är avdragsgillt på RUT-avdraget?

RUT-avdraget gäller till dig som behöver hjälp med flytt i Borås. Du har möjligheten att utnyttja upp till 50% av arbetskostnaden vid flytthjälp i Borås. Du kan utnyttja upp till 50 000 kronor per år i RUT-avdrag. Det är alltså arbetskostnad för flytten som är rutavdragsgillt och detta gäller för alla typer av flytt men även för flyttstädning.

Krav för att få använda RUT-avdraget vid flytt

Du får använda RUT-avdraget när du behöver flytthjälp i Västra Götalands län. Det är dock några regler / villkor som du måste uppnå få använda RUT:en vid flytten. Läs reglerna nedan som Skatteverket kräver innan du anlitar en flyttfirma:

  • Köparen måste uppge korrekta uppgifter till företaget som utför flytthjälpen
  • Köparen måste vara minst 18 år fyllda
  • Som köpare måste du vara bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda RUT-avdraget för din flytthjälp (prata med Skatteverket vid frågor)
  • Utföraren av Flytthjälpen måste ha F-skatt (vi på Flytthjälp Borås har givetvis detta)


Övrig information om RUT-avdraget vid flytthjälp i Borås

Vi på Flytthjälp Borås svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar kring flytten och även RUT- avdraget. Vill du dock ha specifika svar till just din inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rutavdrag så rekommenderar vid dig att ta kontakt med Skatteverket.