Villkor för att få rutavdrag vid Flytthjälp i Borås

Hur fungerar RUT-avdraget när man anlitar en flyttfirma i Borås?

Får jag använda RUT-avdraget vid en inhyrning av flyttfirma i Borås? Hur fungerar RUT-avdraget? Får jag använda RUT-avdraget till min lägenhetsflytt? Vilka är kraven när jag använder RUT-avdraget? Är det några unika regler i Västra Götalands län vid användning av RUT-avdraget? Dessa typer av frågor är det många fastighetsägare som fungerar kring inför användning av RUT-avdraget.

Du kan slappna av. Vi kommer genom den här guiden beskriva vilka regler och krav bostadsägaren och flyttföretaget har vid användning av RUT-avdraget. Vi försöker enkelt och tydligt beskriva hur mycket RUT-avdrag du får använda och vad som egentligen är avdragsgillt vid flytten.

Vi rekommenderar dock alltid att även läsa på Skatteverkets hemsida, då regler och villkor kan förändras. 

Vad är avdragsgillt på RUT-avdraget?

  • RUT-avdraget gäller till dig som behöver hjälp med flytt i Borås. 
  • Du har möjligheten att utnyttja upp till 50% av arbetskostnaden vid flytthjälp i Borås
  • Du kan utnyttja upp till 75 000 kronor per år i RUT-avdrag (nytt för 2021). Det är alltså arbetskostnad för flytten som är rutavdragsgillt och detta gäller för alla typer av flytt men även för flyttstädning.


Krav för att få använda RUT-avdraget vid flytt

Du får använda RUT-avdraget när du behöver flytthjälp i Västra Götalands län. Det är dock några regler / villkor som du måste uppnå få använda RUT:en vid flytten. Läs reglerna nedan som Skatteverket kräver innan du anlitar en flyttfirma:

  • Köparen måste uppge korrekta uppgifter till företaget som utför flytthjälpen
  • Köparen måste vara minst 18 år fyllda
  • Som köpare måste du vara bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda RUT-avdraget för din flytthjälp (prata med Skatteverket vid frågor)
  • Utföraren av Flytthjälpen måste ha F-skatt (Våra anslutna flyttföretag har givetvis detta)


Övrig information om RUT-avdraget vid flytthjälp i Borås

Vi på Flytthjälp Borås svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar kring flytten och även RUT- avdraget. Vill du dock ha specifika svar till just din inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rutavdrag så rekommenderar vid dig att ta kontakt med Skatteverket.